KLIMA UREĐAJI

Tvrtka Goldin Usluge d.o.o. Vam u svojoj ponudi nudi veliki izbor klima uređaja renomiranih proizvođača, uređaje vrhunske kvalitete i ekološki prihvatljive.
Nudimo Vam klima uređaje za različite namjene, za grijanje i hlađenje Vašeg doma, poslovnog prostora, ureda i sl. po prihvatljivim cijenama uz profesionalnu montažu, usluge održavanja i servisa.
Preporučamo servisiranje klima u Vašem domu jednom godišnje, a servis klima u poslovnim prostorima kao što su ugostiteljski objekti, trgovine, i sl., svakih šest mjeseci kako bi se izbjegli nepotrebni kvarovi i troškovi koji nastaju upravo zbog neadekvatnog održavanja.

 • MONTAŽA

  Montažu Vašeg klima uređaja izvršiti ćemo brzo i profesionalno.

 • SERVIS

  Nudimo usluge redovitog godišnjeg održavanja i servisa

 • GRIJANJE I HLAĐENJE

  Vašeg doma ili poslovnog prostora, po prihvatljivim cijenama uz profesionalnu montažu

 • KLIMA UREĐAJI

  Nudimo Vam klima uređaje za različite namjene

RAD KLIMA UREĐAJA

Efekt hlađenja klima uređaja postiže se cirkulacijom radne tvari u tzv. lijevokretnom kružnom procesu.
Radna tvar kao kapljevina ulazi u isparivač koji se nalazi u unutarnjoj jedinici te prolaskom kroz cijevi isparava. Za proces isparavanja potrebna je toplina, a tu toplinu radna tvar uzima iz zraka iz prostorije. Na taj način se zrak prolaskom kroz izmjenjivač hladi. Nakon što je radna tvar isparila, ona u plinovitom stanju kroz cjevovod odlazi do kompresora u vanjskoj jedinici. Kompresijom se radnoj tvari povisuje tlak i temperatura te takva ulazi u kondenzator, koji se također nalazi u vanjskoj jedinici, gdje ponovo prelazi u kapljevinu.

Povjest

Povjest klima uređaja od prije 50 godina do danas su u komercijalnom smislu postali ekonomski prihvatljivi širokoj populaciji. Zadovoljavaju potrebe svakog kupca radi brojnih unaprijeđenja. Do danas, kvaliteta proizvoda, smanjena cijena te veće uštede na energiji što je među bitnim stavkama danas.

Procesom kondenzacije stvara se toplina koju preuzima vanjski zrak tako što prolazi preko kondenzatora i na taj način se zagrijava. Iz kondenzatora ukapljena radna tvar dolazi do termoekspanzijskog ventila u kojem joj se smanjuju tlak i temperatura te takva ulazi u isparivač i postupak kreće ispočetka.
Isparivač i kondenzator su izmjenjivači topline koji se sastoje od bakrenih cijevi, u kojima struji radna tvar, povezane aluminijskim lamelama koje povećavaju izmjenjivačku površinu, a time i količinu izmijenjene topline.
Strujanje zraka preko isparivača i kondenzatora uvelike pospješuju ventilatori koji se uz njih nalaze. Uz isparivač u unutarnjoj jedinici nalazi se tangencijalni ventilator, dok je uz kondenzator u vanjskoj jedinici aksijalni ventilator.