• Osnovne osobine LED Rasvjete

  kao sto su dug vijek trajanja, niska cijena i visoka efikasnost, omogućavaju primjenu osvjetljenja u raznim primjenama.

 • Prednosti LED tehnologije

  daju mogućnost da se poveća kvalitet rasvjete i da se vrlo značajno smanji potrošnja energije za rasvjetu.

 • LED diode

  se nameću kao efikasno i efektivno sredstvo izvora kvalitetne svjetlosti za različite oblasti primjene.

 • LED Rasvjeta

  je adekvatna kombinacija osvjetljenja, efikasnosti, kvaliteta svjetlosti i pouzdanosti, koja omogućava zamjenu sadašnjih konvencionalnih izvora svjetlosti.

 • Primjene LED elemenata

  su vrlo raznovrsne i raširene. Sve više projektanata i investitora razmišlja o primjeni ove tehnologije za svoje potrebe.

Unutarnja rasvjeta

Osnovno pravilo za osvjetljenje životnog ili radnog prostora je dobra I kvalitetna opča rasvjeta koja omogućava jasnu orijentaciju u prostoru te pruža dovoljno svjetla zap ogled na regale, ladice I slično.
Prostorije osvjetljene samo općom rasvjetom brzo postaju monotone I u njima nema pravog odnosa svjetla I sijene.
Ako u svom domu želite dodati posebnu I ugodnu atmosveru, nemojte posezati za zidnim bojama, biljkama ili nekim drugim dekorativnim sadržajem.Najveću I najefikasniju promjenu u Vašem prostoru bez obzira na namjenu (životni proctor, poslovni proctor ili sl) omogućit će upravo pravilno I stručno postavljeniizvori svijetlosti kojima možete pokazati sve prednosti I sakriti sve mane u Vašem prostoru.

Unutarnja rasvjeta

Povjest LED-a je vrijeme između 1960 – 1970 godine prošlog stoljeća, a sve je krenulo razvojem polu vodičke tehnike u sicilijanskoj dolini gdje su i proizveli LED. U početku razvoja to su bile diode koje su korištene kao signalne žaruljice na elektroničkim uređajima koje su bile jedino u crvenoj boji a kasnije daljnim razvojem u zelenoj boji te su se već koristile za osvjetljavanje svjetlećih reklama, displeja i dr. Iza toga, krajem 90-ih godina proizvedena je i u plavoj boji te jakim razvojem nastaje danas poznata RGB koju često možemo čuti a znači skračenica od Red Green Blue te tri osnovne boje koje se nalaze u bijeloj boji.

Rasvjeta je obično stavka oko čijeg se planiranja potroši najmanje vremena. Najčešće se projektiranje rasvjeta stana svede na postavljanje lustera ili plafonjera te eventualno “krpanje” nedovoljne količine svjetlosti dodatnim svjetiljkama.
Naravno da za takvu rasvjetu postoji riješenje ali to kasnije iziskuje veće troškove od samog izvođenja instalacija do svih potrebnih popravaka rasvjete u Vašem prostoru. Da bi izbjegli takve nepotrebne troškove te bili zadovoljni u svom prostoru, a nemate ideje za uređenje ili imate  ideju ali nemate dovoljno iskustva te Vam je potreban  stručni savjeti kvalitetnog izvođača obratite nam se s povjerenjem.
Naš tim će Vas pratiti od samog početka projektiranja, odabira rasvjete te samog izvođenja radova do primopredaje.